Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuuta 16, 2014.

Pelaistaisiko protektionismi?

Kuva
JULKAISTU: IPU-lehti 3 / 2014 (Ei kaikkia graafeja) Pääomien vapauttamisen jälkeen sana protektionismi on ollut täysin pannassa. Se on ollut julkisuudessa kirosana, jota juuri kukaan ei ole kehdannut tai uskaltanut nostaa esille. Se on ollut pahinta populismia.

Palkkoja dumpataan työvoimapulalla uhkailulla

Kuva
JULKAISTU: Kansan uutiset / Viikkolehti  25.7.2014 s.26 Suomessa EK on tasaisin väliajoin varoitellut tulevasta työvoimapulasta jo 70-luvulta alkaen. Silloin vielä sille oli jonkinlaisia perusteita. Jos teollisuustuotanto kasvoi  viisi prosenttia niin työvoiman tarvekin kasvoi saman viisi prosenttia.

EKP anastanut vallan poliitikoilta.

JULKAISTU. Kansan uutiset 29.5. 2014 / http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/horisontti/3177343/ekp-anastanut-vallan-poliitikoilta Olen jo vuosia yrittänyt saada julkisuudessa (ja sähköpostilla) taloustieteilijöiltä ja pankinjohtajilta vastausta kysymykseen: ”Millä ja kenen rahoilla pankkien taseissa olevien johdannaisvelkakirjojen arvonalennus tehdään, jotta luottamus pankkeihin ja pankkien välille palautuisi”. Uskottavaa vastausta en ole saanut.

Kestävätkö pankit oikeat stressitestit?

JULKAISTU: Kansan Uutiset / Viikkoliite 11.7.2014 s..27 Kansanedustaja Kaij Turunen puuttui tärkeään aiheeseen otsikolla: “Pankkien stressitesteistä on tulossa farssi” (HS 8.5. 2014).  Turunen ei kuitenkaan tarkemmin kertonut tarkastuksen yhteydessä käytettävistä tarkastusmenetelmistä.

Lisää ”vapautta” ja salaisia sopimuksia.

JULKAISTU: Kansan Uutiset / Viikkoliite 30.5. 2014 Kokoomuksen hokema on ollut koko sen vallassaolon ajan ” lisää vapaakauppaa ja yksityistämistä”. Pääomien vapauttamisen seuraukset jokainen näkee Euroopassa omin silmin, mutta lisää ”vapautta” vain puuhataan.

Työn väheneminen on totta.

Kuva
JULKAISTU: KU/Viikkoliite 25.4.2014 SAK:n Metalliliiton tutkimuspäällikkö Jorma Antila heitti "kevyttä kenttähuumoria" perustellessaan uskomustaan, että tuotannon teknologisoitumisesta huolimatta yhteiskuntaan on aina syntynyt uutta työtä ja työpaikkoja.

Onko SAK ajan tasalla?

Kuva
JULKAISTU: Kansan Uutiset / Viikkolehti 21.3. 2014. Kansan Uutisissa oli toimittaja Jouko Hurun tekemä aukeaman haastattelu SAK:N tutkimuspäällikkö Jorma Antilasta (KU/VL 21.2. 2014). Otsikko oli optimistinen: ”Tekninen vallankumous voi nostaa metalliteollisuuden”. Ja apuotsikko oli: ”Tuleeko työ takaisin Suomeen?”

Salaisilla sopimuksilla lisää ”ketun vapautta kanatarhaan”

JULKAISTU: kansan ääni Nro 3 / 2014 s.9 Kokoomuksen hokema on ollut koko sen vallassaolon ajan ” lisää vapaakauppaa ja yksityistämistä”. Pääomien vapauttamisen seuraukset jokainen näkee Euroopassa omin silmin, mutta lisää ”vapautta” vain puuhataan EU:n puitteissa.

Jumala on pudonnut jalustaltaan

Kuva
JULKAISTU: Kansan ääni Nro 3/2014 s.13                      Intro: Kun ITC-buumi oli parhaimmillaan 90-luvun alussa valtamediat pitivät Nokian toimitusjohtajaa Jorma Ollilaa Jumalasta seuraavana ja tulevaisuuden  messiaana. Vielä vuosikymmenen lopullakaan ei hänestä saanut sanoa mitään poikkipuolista kritiikkiä. Hän oli näkijä vailla vertaa ja kaikkien tulevaisuuskomiteoiden itseoikeutettu jäsen tai vetäjä.

Viimeisimmät kirjoitukset Kansan Uutisten blogissa: