Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on toukokuuta 27, 2012.

Sähköposti Kauppalehden ja Katja Boxbergin kanssa

Sähköpostiliikenne Katja Boxbergin kanssa omin sanoin: Koska Katja Boxberg ei antanut lupaa sähköpostimme julkaisuun, minun on pakko tehdä se sitten omin sanoin. Siksi, että Suomessa on vallalla virheellinen käsitys, että journalismi ja sananvapaus olisivat täällä huipputasoa. Kauppalehden toiminta todistaa sen yksiselitteisesti. Muuten Katja Boxberg ei olisi kieltänyt sähköpostikeskustelumme julkaisemista. Lähetin hänelle jo viime vuoden puolella (29.10. 2011) sähköpostiviestin jossa kritisoin talouslehtien yksipuolista uutisointia ja kehotin häntä katsomaan Oscar-palkittua dokumenttia ”Sisäpiirin homma” ja pankinjohtajien toimintaa käsittelevää linkkiäni: http://ariojapelto.blogspot.com/2011/08/pankinjohtajatko-taman-paivan_14.htm Boxberg innostui asiasta ja pyysi viime vuoden puolella tapaamista. Ajankohta ei minulle silloin sopinut mutta puhelimitse sovimme haastattelusta tammikuun alkuun. Nimenomaan haastattelusta, sillä jouduin omalla kustannuksellani matkustamaan Tampere

Wahlroos - kapitalistin muotokuva?

(Björn Wahlroos) JULKAISTU: Kansan Uutiset / Viikkolehti 17.2. 2012. (Hieman lyhennettynä) Jos on tarpeeksi rikas Suomessa, saa takuuvarmasti mielipiteilleen mediatilaa, kuten Björn Wahlroos sai Hesarista kaksi kokosivua uusliberalistisille näkemyksilleen (HS 12.2. 2012). Hänelle luonnollisesti kuuluu ”vapaassa maassa” oikeus mielipiteisiinsä, olivatpa ne kuinka vääriä tai heppoisia tahansa. Hänen yhteiskunnan tilasta olevat tietonsa olivat jo kymmenen vuotta sitten niin huonot, että vuonna 2001 hän kannatti ”vahingossa” 6000 markan perustuloa jokaiselle.

Miksi poliitikot puhuvat vain säästöistä?

(Raimo Sailas, Kokoomus) JULKAISTU: Aamulehti 11.3. 2012 otsikolla: Ei saisi puhua vain säästöistä. Nyt kaikki mediat ja vallassa olevat poliitikot puhuvat vain säästöistä. Kreikkaa ollaan kuristamassa jättimäisillä säästöillä hengiltä EU:n ja IMF:n johdolla.

Kataisen hyväveli-järjestelmä

( Jyrki Katainen) JULKAISTU: Työkansan Sanomat 7.3. 2012 Parempiosaisilla on niin Suomessa kuin ulkomailla erilaisia Hyväveli-järjestelmiä ajamassa niiden etuja. Osa niistä on julkisia ja vielä useampi salaisia. Yhteistä niille on, että niihin ei liitytä vaan niihin kutsutaan. Kaikkia niitä ei edes tiedetä eikä tunneta.

Ahneuden moraali

(Björn Wahlroos) JULKAISTU: Kauppalehti 11. 1. 2000. Kauppalehden vuoden viimeisessä juhlanumerossa “Kauppalehti 2000” oli Mandatum-pankin hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroosin aukeaman haastattelu. Se oli harvinaisen paljastava aikamme arvoista ja moraalista. Haastattelija luonnehtii haastateltavaa: “Wahlroosissa yhdistyvät äly, tyylitaju ja röyhkeys”. Tietynlaista älyä (joka ei tarkoita välttämättä viisautta) ja varsinkin röyhkeyttä hänellä varmaankin on. Tyylitajusta voi sitten olla montaa mieltä. Tähän asti avointa ahneutta ja omanvoiton pyyntiä ei ole tavattu pitää tyylikkyytenä. Ainahan niitä on esiintynyt, mutta asianosaiset ovat olleet hiljaa. Tai yrittäneet perustella rikastumistaan ns. trickle down -ilmiöllä, jossa rikkaan pöydältä tippuvat muruset hyödyttävät myös köyhiä. Wahlroos sanoo suhtautuvansa Suomen näkymiin luottavaisemmin ja innostuneemmin kuin pitkään aikaan. “Maata on päättyvällä vuosikymmenellä kohdannut satumainen onni”. Erityisesti hän iloitse

Viimeisimmät kirjoitukset Kansan Uutisten blogissa: