Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuuta 20, 2011.

Työn hintako työttömyyden syy?

(Ylä-Liedenpohja) Hesari ei julkaissut v.1996 Kansantaloustieteen professori Jouko Ylä-Liedepohja kirjoitti (4.3. 1996) HS/Vieraskynä-palstalla otsikolla: ” Työ on liian kallista ”. Kirjoitus sisälsi sen verran yksinkertaistettuja näkemyksiä, että niitä on pakko oikoa ja kyseenalaistaa.

Ulkomainen työvoimako korvaamaan työvoimapulaa?

(Jyrki Juusela) JULKAISTU: Kansan Uutiset 9.1. 2003 otsikolla: “Puheet työvoimapulasta ovat jälleen liioiteltuja”. Salon Seudun Sanomat 2.2. 2005 otsikolla: “Työvoimapulan uhka ei ole todellinen”. Työvoiman maahantuonnin välttämättömyydestä puhuttiin ensimmäisen kerran 1970-luvun alussa, ja toistamiseen asiasta puhuttiin yhtä vakavasti 1990-luvun taitteessa. 1980-luvun lopulla meni lujaa. Markka oli vapautettu. Tunnelma oli se, että jos hidastelit kävelyä pankin kohdalla, niin pankki jo tyrkytti lainaa. Tuntureihin rakennettiin taas miljoonakämppiä. Työvoimapula uhkasi taas koko maata. Työministeri Matti Puhakka ja työnantajat esittivät tuolloin vähintään 20 000 työntekijän vuosivauhdilla ulkomaisen työvoiman hankkimista maahan.

Sähköposti -kirjeenvaihto Paavo Lipposen kanssa

VAIHE 1. Lähetin oheisen sähköpostin Ylen uutispäällikkö Jouni Kemppaiselle 14.2. 2011. CC:nä myös Paavo Lipposelle, Mikael Pentikäiselle ja Tapani Ruokaselle. Uutisjohtaja Jouni Kemppainen, Aamutelevisiossa käsiteltiin Wikileaksin paljastuksia ja tapaus Lipposta. Valitettavasti keskustelu jäi aika pinnalliseksi, eikä siinä käsitelty juuri ollenkaan mitä Lipponen teki Amerikoissa ja varsinkaan sitä, miten mediat käsittelivät tuolloin tapausta.

Onko finanssikriisi ohi?

Kuva
(Kansanedustajat) JULKAISTU: Kansan Uutiset /Horisontti-palsta, otsikolla: ”EU-mailla edessä massiiviset säästötoimet” 18. 2. 2011. Harvalla poliittisella päättäjällä on käsitys, missä taloudessa tosiasiassa mennään. Heidät ja kaikki muutkin eduskuntavaaliehdokkaat pitäisi pakottaa lukemaan kolme kirjaa ja tenttimään ne ennen kuin heillä olisi oikeus asettua vaaliehdokkaaksi. Ensimmäinen on ranskalaisen taloustoimittaja Frédéric Lordonin kirja: ”Rahamyllyt kuriin” (Like 2010). Toinen Esko Seppäsen kirja ”Hullun rahan tauti” (Tammi 2009) ja kolmas Olavi Ala-Nissilän kirja ”Ulos finanssikriisistä”. (KHT-Media 2010).

Viimeisimmät kirjoitukset Kansan Uutisten blogissa: