Kansan Uutiset blogista:

Viimeisimmät kirjoitukset Kansan Uutisten blogissa:

torstai 6. tammikuuta 2011

Ryssän pelosta Amerikan pelkoon

(Jukka Tarkka, Alexander Stubb)
JULKAISTU: IPU-lehdessä Nro 8-9 / 2010.

Ryssävihan ja -pelon jokainen suomalainen on saanut jo äidinmaidossaan. Lähimuistissa olleet kaksi sotaa pitävät otteessaan vielä niin kauan kuin sodan kokenut sukupolvi on elossa.
Yhdysvaltoja taas on yleisessä suomalaisessa mielipiteessä totuttu pitämään rauhan ja vapauden esikuvana. Toisen maailmansodan jälkeen syntyi jopa käsite: ”Pax America”, joka on sukua ”Uusi Rooma” käsitteelle Rooman vallan monopolina. Yhdysvaltojen valta-asema on ajateltu olevan ikään kuin ”itsestään selvä” ja tätä maailmanpoliisin tehtävää on sitten toteutettu Etelä-Amerikassa, Vietnamissa, Afganistanissa ja Irakissa.


Vapauden valtakuntaa ei juuri aseteta kyseenalaiseksi, vaikka sen oma historia kertoo aivan muuta ”vapaudesta”. Intiaanit hävitettiin melkein sukupuuttoon ja heidän maansa vallattiin sumeilematta. Samoin meksikolaiset pakotettiin muuttamaan asuinsijoiltaan.

Orjuus ja mustien alistaminen jatkui yllättävän myöhään ja jopa Amerikan halki rakennettu ensimmäinen rautatie rakennettiin kiinalaisella orjatyöllä. Vaikka orjuus on virallisesti poistettu, mustat ja latinot ovat edelleen toisen luokan kansalaisia.

Amerikkalaista maailmanlaajuista hegemoniaa ei ainakaan kokoomuspiireissä aseteta kyseenalaiseksi. Sotilastukikohdat ovat juuri siellä, missä ovat maailman suurimmat öljyvarat.

Ryssänpelkoon oli aikanaan todellisia syitä. Hehän aikoivat vallata Suomen, mikä olisi varmasti muuttanut suomalaisen yhteiskuntajärjestyksen ja tuotantolaitokset olisi siirretty valtion omistukseen.
Nyt amerikkalaiset ovat vallanneet Suomen taloudellisin asein (pörssiyhtiöiden omistuksesta yli puolet on siirtynyt rajojemme ulkopuolelle, lähinnä amerikkalaisille). Pahempaa vastarintaa ei ole esiintynyt, vakka taloudellinen määräysvalta on suomalaisilta kadonnut markkinavoimille.

Yhdysvaltojen hegemoniaa on rakennettu ”vapauden” ideologian , pörssikaupan ja finanssimaailman instrumenttien avulla. Se on rakentanut jättimäisen lobbauskoneiston toteuttamaan  valtapyrkimyksiään. Maailmanpankissa, Kansainvälisessä valuuttarahastossa (IMF) ja Maailman Kauppajärjestössä (WTO) Yhdysvalloilla on määräämisoikeus, jolla se voi pakottaa kaikki muut maat avaamaan markkinansa monikansallisten yritystensä vallattavaksi.

EU:ssa tärkein ”vapaus” oli siihen liittymisen yhteydessä pääomien vapaa liikkuvuus. Tämä kokoomuksen hellimä ”pääomien vapaus” maksatetaan nyt eurooppalaisilla veronmaksajilla.
Ennen euron käyttöönottoa suomalaisille uskoteltiin, että se on turva keinottelua vastaan. Nyt uutisoidaan, että ”odotettua nopeamman laskun vauhdittajana ovat valuuttapelurien eurokaupat”. Jokaista euroedustajaa kohden on Brysselissä n. seitsemän yritysmaailman lobbaria.

Poliitikkoja ja liike-elämää lobataan ”vapauden” ideologiasta myös lukuisissa amerikkalaisvetoisissa salaseuroissa kuten, Bilderberg, Round table, Davos, uusliberalistiset ajatushautomot, Vapaamuurarit, Skull and Bones, Temppeliritarit, kauppakamarit, Rotarit, Lions Clubit jne.

Venäläisten KGB:n toimintaa on meillä aina arvosteltu ja inhottu, mutta amerikkalaisten CIA:n toimintaa ei juuri ole poliittisella taholla arvosteltu. Se on masinoinut sotia, murhannut demokraattisesti valittuja valtion päämiehiä , rahoittanut jopa suomalaista sosialidemokraattista puoluetta jne. Vapauden valtakunnalla on maailmanlaajuisia vapautta kontrolloivia laitoksia, kuten NSA, FBI, Echelon jne.

CIA on ollut jopa yksityistämässä sodankäyntiä. Irakissa on jo nyt enemmän ”yksityisiä turvamiehiä” kuin sotilaita. Amerikkalaista vapautta on vapauttaa sodankäynti yksityiseksi bisnekseksi. Yksityiset yritykset ajavat pyssyllä ”vapauden” ideologiaa köyhille.

Wikileaks on juuri paljastanut internet-sivuillaan Yhdysvaltojen armeijan salaisia tiedostoja, jotka kertovat pöyristyttävistä toimista Irakissa Afganistanissa jne.

Yhdysvalloilla on avaruudessa yli puolet kaikista satelliiteista. Se varustautuu ”Tähtien sotaan” ja avaruuden aseistamiseen. Vaikka kaikki muut maat yrittävät vastustaa avaruuden aseistamista, Yhdysvallat hangoittelee vastaan. Sen koko sodankäynnin johtojärjestelmät ovat jo siellä.

Kokoomuslaiset ministerit Alexander Stubb ja Jyri Häkämies ovat julkisuudessa perustelleet Suomen Natoon liittymistä sillä, että pysyisimme sodankäynnin teknologian kehityksen mukana. Vielä Varsovan liiton aikakaudella olisi ollut perusteltua ryssän pelon takia liittyä Natoon. Nyt ei ole mitään syytä olla mukana USA:n valtapoliittisissa seikkailuissa. Vain EVA -lainen ja Nato -uskovainen Jukka Tarkka elää yhä kylmän sodan aikaisissa juoksuhaudoissa kokoomuslaisten kanssa.

Ryssänpelko oli aikoinaan Suomessa niin kova, että kommunisteja vainottiin niin, että heidän oli pakko siirtyä maanalaiseen toimintaan. Samaa ryssänpelkoa käytti Yhdysvalloissa hyväkseen republikaanien senaattori J. MacCarthy joka syytti jokaista poliittista vastustajaansa kommunistiksi.
Vielä nytkin Barack Obama sai kommunistin nimittelyn osakseen, kun hän ajoi eurooppalaista terveydenhoitojärjestelmää USA:han. Kaikki valtion masinoima toiminta on republikaanien mielestä kommunismia.

Yhdysvallat on haluton ottamaan vastuuta ympäristöasioista, koska se vähentää osakkeenomistajien voittoja. Se ottaa kaupalliseen käyttöön luonnonsuojelualueita, vastustaa kansanvälisen tuomioistuimen perustamista ja on tähän asti vastustanut pankkien ja finanssipiirien säätelyä. YK:n toimintaakin se on kiristänyt lopettamalla maksuosuutensa maksamisen, kun se ei saanut itselleen mieluisia päätöksiä.

USA:n demokratia on pohjoismaalaisittain aika erikoista. Siellä presidentiksi pääsee vain, jos on riittävästi rahaa. Sitä täytyy olla joko itsellä tai sitä saa liike-elämältä, jos tekee sille mieluisia päätöksiä. Meilläkin viimeaikaiset vaalirahasotkut kertovat, että amerikkalainen demokratia on eskaloitunut myös tänne.

Vaalijärjestelmäkin on aika erikoinen, kun siellä presidentiksi pääsee, vaikka saa vähemmän ääniä.
Obamaa käy sääliksi. Hän on ensimmäinen kunnon USA:n presidentti pitkästä aikaa. Edellinen presidentti George W Bush saattoi maan konkurssitilaan. Hänen hallintokaudellaan aloitettiin kaksi kallista sotaa, rikkaat vapautettiin veroista, valtio ja osavaltiot hukutettiin velkoihin ja kansalaiset houkuteltiin ylisuuriin lainoihin.

Vapaan markkinatalouden nimissä pankinjohtajat vapautettiin rakentamaan finanssikuplaa ja sen seurauksena maa joutui syvään talouskriisin. Obamalle ei juuri jää käytännössä minkäänlaista taloudellista liikkumatilaa, vaikka hyvää tahtoa olisikin.

Hänen ponnistelunsa finanssimaailman suitsemiseksi ovat onneksi tuottamassa pientä sääntelyä pankkimaailmaan ja niiden innovoimille johdannaismarkkinoille. Amerikkalaiset veronmaksajat eivät edes ymmärrä, että ovat joutuneet maksumiehiksi pankkimaailman uhkapeleissä.

Amerikkalaisten tukalasta taloudellisesta tilanteesta tilastotiedot kertovat, että siellä asuu 49 miljoonaa kansalaista, joilla ei ole pakollisten laskujen maksamisen jälkeen rahaa ruokaan.

Kotitalouksissa, joissa vain toinen käy töissä, 36 prosenttia joutuu turvautumaan ruokapankkiin, joissa jaetaan ilmaista ruokaa köyhille. Hädän suuruudesta kertoo se, että joka kahdeksas amerikkalainen joutuu turvautumaan ruokapankkiin. (MTV3/Uutiset, 14.5. 2010)

Amerikkalaisten asuntolainoista jo 11 miljoonaa on asuntolainoja, joista sanotaan, että ”ne uivat veden alla” eli ne ovat lainoja joiden asunnon vakuusarvo on painunut alle lainojen kokonaismäärän. Siis lainoja ei enää kannata yrittää maksaa takaisin, vaan halvinta on viedä asunnon avain pankinjohtajalle ja sanoa: ”Pidä hyvänäsi”.

Yhdysvalloissa, tässä ”Vapauden valtakunnassa”, on 15 miljoonaa työtöntä, on eniten rikollisuutta, on eniten ihmisiä vankilassa, käytetään eniten huumeita ja popsitaan eniten mielialapillereitä, on eniten lapsikuolleisuutta asukaslukua kohden kaikkiin kehittyneisiin maihin verrattuna.

Yhdysvaltalaisten asenteista kertoo havainnollisesti maahanmuuttajana Suomeen muuttanut Technopoliksen amerikkalainen toimitusjohtaja Keith Silverang.

Toistakymmentä vuotta Suomessa asuttuaan hän on todennut: ”Suomalaisilla on terve arvopohja, ja kasvatan mielelläni lapseni täällä”. Peruspalvelut toimivat niin hyvin, että Silverang sanoo maksavansa mielellään 40-50 prosenttia veroa.

”Oman 80-vuotiaan isäni Alzheimerin taudin hoito Yhdysvalloissa maksaa 6 000 euroa kuussa. Sen takia perheemme on joutunut luopumaan New Jerseyssä vanhasta kodistamme”.

”Olisin mielipiteeni takia amerikkalaisten mielestä täysi sosialisti, vaikka talouspolitiikassa olisin todennäköisesti maltillinen republikaani” (HS 29.3. 2010).

Pitäisiköhän Suomessa ryssänpelon tilalle tunnistaa uusi uhkakuva. Varsinkin, kun Venäjä on nykyään sekä sotilaallinen että taloudellinen kääpiö. Sen sotilaallinen voima on kokonaan kiinni sen eteläisten IVY -valtioiden pitämisessä Moskovan liekanarussa.

”Vapaus” käsitteen alla meille on syntynyt aivan uusi uhkakuva, joka on ottanut Suomen sekä taloudellisen että poliittisen vallan liekanaruunsa. Suomen Itsenäisyys on enää kokoomuslaisten juhlapuheissa, vaikka juuri he ovat myyneet Suomen määräysvallan rajojemme ulkopuolelle.
Poliittinen (EU) ja taloudellinen määräysvalta (pörssiomistus) on jo ulkoistettu Suomen ulkopuolelle. Amerikkalainen viihdehömppä turruttaa television avulla suomalaisten aivot ja kansa pidetään sen avulla rauhallisena.

Roomassakin sirkushuvit pitivät aikoinaan kansan poissa politiikasta, Nyt amerikkalaista hegemoniaa ja arvomaailmaa ylläpidetään erilaisilla pudotuskilpailuilla. Tällä tavalla epätyypillisissä ”paskatyöpaikoissa” sinnittelevät kansalaiset pidetään poissa äänestyskopeista ja räyhäämästä kadulla.

Ari Ojapelto
Tietokirjailija
ari.ojapelto@taloverkot.fi

Luetuimmat

Kävijöitä