Viimeisimmät kirjoitukset Kansan Uutisten blogissa:

Ari Ojapelto

Ari Ojapelto on Tampereella asuva tietokirjailija ja yhteiskuntakeskustelija. Hän on kirjoittanut lähes 30 vuoden aikana satoja kirjoituksia eri medioihin.

Ojapelto on toiminut esitelmöitsijänä ja paneelikeskustelijana kymmenissä erilaisissa tilaisuuksissa yliopistoista ja Eduskunnasta aina kylähullujen päiville asti.

Hän on ollut haastateltavana asiantuntijana kymmenissä televisio- ja radio-ohjelmissa ja yksi kolmesta vakiokeskustelijasta toimittaja Seppo Konttisen ohjelmassa “Talousykkönen” vv. 1998-1999.

Ojapelto on toiminut vakituisena kolumnistina Tekniikka & Talouslehdessä vuosina 1994-1995 ja Nykypäivä-lehdessä vuodet 1996-1997. Vuodesta 2000 hän on toiminut ”epävirallisena kolumnistina” Kansan Uutisissa, jossa kirjoittanut lähes 100 Horisontti-palstan kirjoitusta.

Ojapelto on kirjoittanut kaksi omaa kirjaa ja on kutsuttu kolmeen kirjaan yhdeksi kirjan osiokirjoittajaksi.

Vallassa olevat päättäjät ja taloustieteilijät eivät ole uskaltautuneet julkiseen debattiin hänen kanssaan toimittajien lukuisista yrityksistä huolimatta. http://ariojapelto.blogspot.fi/2009/03/ojapelto-lehtien-palstoilla.html#yliopistolehti

Ojapelto on varoitellut etukäteen kolmesta viimeisestä lamasta.

Kirjassaan ²Lisääkö automaatio kilpailukykyä vai työttömyyttä? (Tammi 1989). hän ennusti 90-luvun laman kaksi vuotta ennen sen alkamista.

Vuonna 2000 tapahtuneesta IT -kriisistä Ojapelto varoitteli jo puoli vuotta ennen romahdusta kolmessa eri lehdessä.

Nykyisen finanssikriisin hän ennusti kaksi vuotta ennen kirjassaan ²Ahneuden aika² (VS -Kustannus 2006). Ennustukset voit todentaa oheiselta linkiltä: http://ariojapelto.blogspot.com/2010/05/ennustukset.html

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vallan salaseurat Suomessa

Ojapelto lehtien palstoilla